
Bättre hjärt–kärlhälsa med choklad? Kakaoextrakt kan möjligen sänka låggradig inflammation
Kan kakao påverka nivån av låggradig inflammation i kroppen? Kanske. I en ny delstudie sjönk hsCRP – en blodmarkör för…
Kan kakao påverka nivån av låggradig inflammation i kroppen? Kanske. I en ny delstudie sjönk hsCRP – en blodmarkör för…
Kan en söt frukt slå en ”nyttig” granolabar med låg sockerhalt? I en sexmånaders studie på vuxna med prediabetes visade sambandet…
Frukost kallas ofta dagens viktigaste mål – men vad betyder det egentligen för hälsan när vi blir äldre? I takt med…
Juice på rödbeta har länge hyllats som en hälsodryck. Men vad är rödbetsjuice bra för egentligen? Hos försökspersoner i 60–70-årsåldern i en ny…
Kan en välbekant kosthållning i kombination med enkla livsstilsförändringar skydda mot en av världens snabbast växande folksjukdomar? En stor europeisk…
Från johannesörtste till kapslar med saffran: hyllorna i apotek och hälsokostbutiker fylls av naturpreparat som sägs kunna lindra nedstämdhet och…
Vi är många som tror att vi kan vänja av – eller tillvänja – våra smaklökar vid sött. Kanske har…
Hur fick människan sin unika alkoholtolerans? En ny studie pekar på fallfrukt – och ett beteende som kan gå tio…
Ett växtämne som finns i grönkål, bär och surkål kan skydda nervceller mot skador. I en ny studie har forskare…
Att tillsätta lite hetta i maten kan ha en oväntad aptitdämpande effekt. En ny studie från Penn State visar att…