
Nyttig surkål kan skydda magen – ny forskning visar hälsoeffekter av fermenterad mat
En ny studie från UC Davis visar att surkål kan skydda tarmen, stärka tarmfloran och minska inflammation. Fermenterad mat är mer än ett tillbehör.
En ny studie från UC Davis visar att surkål kan skydda tarmen, stärka tarmfloran och minska inflammation. Fermenterad mat är mer än ett tillbehör.
Ny studie visar att lågkolhydratkost kan ge samma hälsoeffekter som periodisk fasta – utan att du behöver minska kalorierna eller gå hungrig.
En ny studie visar hur kost och hälsa hänger ihop – och hur bra kolhydrater och fibrer i maten kan bidra till ett friskare åldrande.
Forskning visar att flavonoider i te, choklad och kakao kan sänka blodtrycket naturligt och förbättra blodkärlens funktion – utan biverkningar.
Broccoligroddar sänker blodsocker vid prediabetes. Svensk studie visar att effekten förstärks av rätt tarmflora – möjlig precisionsbehandling.
Flickor som äter mer grönsaker, fullkorn och frukt får i genomsnitt sin första mens senare än jämnåriga som konsumerar mer…
Att återställa tarmfloran efter en antibiotikakur är inte bara en fråga om tid – det handlar också om vad du…
Varför upplever vissa människor kaffe beskt, medan andra tycker att smaken är mild? Ny forskning från Tyskland avslöjar att både ämnen…
Forskare har utvecklat nyttig choklad med probiotika och fibrer som stärker tarmen och behåller sina hälsoeffekter i över fyra månader.
Kanel har använts i tusentals år både i matlagning och traditionell medicin. Nu visar forskning att ämnen i kryddan kan påverka kroppens läkemedelsnedbrytning.